Kategoriarkiv: Blandet

Hjemme igen – tak for denne gang

Hej ven

Vi er nu ankommet godt og sikkert til Danmark d. 22. april efter godt 30 timers rejse fra Bolivia.
Vi blev hentet med stor begejstring i lufthavnen af familie og nogle venner og er nu i sikre hænder hjemme hos Lene-mor.
Vi har fået et værelse at bo på hos Lasses mor, og der bor vi, indtil vi får mere stabile planer med arbejde og derefter bolig.

Mange spørger os hvor vi ender henne? – Vi ved det stadig ikke – det kommer helt an på, hvor vi ser os ledet hen. Vi har selvfølgelig selv ønsker, men vi må se, hvor der lige er en åben dør for os nu. Indtil vi ved mere er vi altså placeret i Roskilde og kommer i menigheden i København.

Vi er glade for at være i Danmark igen, men det var hårdt at sige farvel til folk i Bolivia. Vi havde gennem tiden fået nogle rigtig nære venner, som vi har været sammen med dagligt i 8 måneder. De fleste af dem er vi ret sikre på ikke at møde igen på denne jord, så et farvel var svært.
Det var heller ikke sjovt at sige “på gensyn” til vores danske venner Simon, Anita og Hannah – vi har jo været sammen med dem dagligt og delt mange både sjove og udfordrende oplevelser. Men vi glæder os dog over at skulle se dem igen om ikke alt for længe.
Du undre dig måske over, hvorfor vi er hjemme, og de ikke er? Vi tog beslutningen om at tage til Bolivia uafhængigt af hinanden. Det var blot en velsignelse fra Gud, at vi lige blev sendt samme sted hen på samme tid. Derfor er vores beslutning om hjemrejse også uafhængig af Simon og Anitas beslutning om hjemkomst. Vores beslutning har ikke indflydelse på deres arbejde og opgaver i Bolivia, selvom de selvfølgelig er savnet.

Når vi tænker tilbage har vi helt fantastisk mange oplevelser med i bagagen. Vi har gode og glade stunder, men også tider hvor kultur, sprog osv. har givet os store udfordringer.
Vi har været ude og se og oplevet fantastiske naturoplevelser i Bolivia. Vi har oplevet fattigdom og mødt lokalbefolkningen. Vi har været med til masser af andagter, bibelstudier, møder i kirken osv. Vi har fået en masse nye venner. Vi har lært om naturen i Sydadmerika samt lært at passe bananpalmer og mangotræer osv.
I det hele taget har vi lært meget om verden, kultur, sprog, Gud og ikke mindst os selv. Vi har lært meget værdifuldt om os selv og vores forhold sammen som ægtefolk, men også om Gud og hans missionsværk.
Det er dyrebare erfaringer, som vi vil tage med videre i livet og gøre brug af!

Vi vil benytte anledningen til at sige TAK! Tak for, at du har fulgt os her på bloggen, vores nyhedsbreve og opdateringer.
Tak for dine bønner for os og det arbejde, vi har udført. Tak for de mails og snakke, vi har fået fra Danmark. Det har været helt uvurderligt at høre fra folk i sit hjemland, når man er så langt væk.
Vi ønsker også at give en stor tak til alle som har støttet os økonomisk og hjulpet os i forbindelse med rejse, flytning, opbevaring af ting osv. osv.
Lige netop dette har gjort os i stand til at hjælpe i Bolivia og give penge til projekter og mennesker som har haft brug for dette.
Vi har lagt vores tid og midler i Guds hænder og beder til, at de har været brugt på bedste måde.

Vi har tydligt erfaret, at Gud har sørget for os i Bolivia, og vi stoler på, at han også kan gøre det her i Danmark, nu hvor vi er hjemme og står uden bolig og job.

Dette er den sidste besked, du vil få fra os omkring vores tur. Vi håber også, du er blevet inspireret af de historier og fantastiske ting, Gud har gjort for os, mens vi var afsted. Vi er ikke specielle mennesker for Gud – når Gud har gjort SÅ fantastiske ting for os, vil han også gøre det for dig!
Vi kan alle være missionærer, lige der hvor vi er – vi behøver ikke at rejse til Bolivia. Det vigtigste er blot at vi er villige til at gå der, hvor Gud sender os.

Vi håber, du har nydt at følge med i, hvad vi har oplevet på vores missionsrejse.

Vi glæder os til at se dig – forhåbentlig snart…

Må Gud velsigne dig!
Hilsen fra Sandy og Lasse

Nytårshilsen fra Bolivia

Hej ven
Vi håber, du har haft en rigtig dejlig juletid. Vi har haft nogle hyggelige, men anderledes juledage her, og vi går nu hastigt mod et nyt år.
Julen blev i år fejret med Simon, Anita, Hannah og Maria. Vi havde en hyggelig aften sammen.

christmaseve
Juleaften blev fejret med steg, kartofler og hvid sovs =)

christmaskoncert
Julekoncert i en af de store kirker i Santa Cruz

christmas-engel
Juleoppyntning i centrum af Santa Cruz

2014 har været et omvæltende år for os – alt er blevet meget anderledes, end vi havde forventet ved årets begyndelse. Her er lidt om, hvad året i store træk er gået med.
Læs resten

Spidsfindigheder i Bolivia (del 2)

Jeg har modtaget besked fra flere, som har syntes, at det var sjovt at læse om spidsfindigheder her fra Bolivia.
Faktisk har jeg også hørt fra en, som selv har været her, at han nikkede genkendende til disse. Så vi prøver igen – her kommer 2. runde af spidsfindigheder i Bolivia (set med en danskers briller).
Læs resten

Spidsfindigheder i Bolivia (del 1)

Jeg begyndte en dag at tænke over forskellige spidsfindigheder, vi lever under her i Bolivia. Der er mange, og jeg fik hurtigt lavet en lang liste sammen med Sandy, som jeg vil fortsætte med at tilføje spidsfindigheder til efterhånden.
Nogle af dem skulle jeg tænke lidt over, da det nu er blevet hverdag for os og ikke noget, vi griner af mere – sådan er det jo bare.
Men mange af dem er lidt sjove, fordi det bare er så langt fra vores kulturs tankegang. Ikke at alle disse er negative eller dårlige – bestemt ikke. Det er bare en anderledes måde at leve på.

Jeg vil dele nogle af dem her med dig, og jeg kan allerede sige nu, at det bliver en serie af artikler, da jeg ikke kan dele alle ting på en gang =)
Jeg håber, du vil finde dem lidt sjove og informative omkring, hvilket kulturchok vi nu lever under.
Læs resten

Velkommen

Her på denne blog vil vi prøve at holde dig opdateret om vores tur til Bolivia.
Du er mere end velkommen til at klikke rundt. Der er ikke særligt meget indhold lige nu, da vi ikke er afrejst endnu.

Vi tager afsted d. 25. august og forventer derfra at opdatere denne side regelmæssigt med historier, billeder og videoklip.

Hvis du gerne vil have en bedre mulighed for at følge med, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet på denne side.

Du kan også tage et kig på “om” siden, for at læse mere om, hvorfor vi har valgt at rejse og om vores planer op til.

Hvis du synes godt om projektet, kan du støtte det ved donationer, som du kan læse mere om på donationssiden.

Vi glæder os til at opdatere denne blog, så du kan følge lidt med i vores oplevelser, og hvad Gud gør for og gennem missionen i Bolivia.

Venlig hilsen Sandy & Lasse