Ny traktor og container

Vi har her de seneste uger fået 2 nye store ting her på kanalen, som er til stor velsignelse for stedet her og for andre. Vi havde bare lige lyst til at dele disse 2 korte historier med dig…

Containeren
containerVi har her på TV-stationen, lige siden vi ankom for nu snart 8 måneder siden, hørt om en container, som skulle ankomme hertil. Den blev pakket fra hovedkontoret i USA og sendt her til Bolivia.
I sidste uge kunne vi endelig byde den velkommen i Bolivia efter lang tid og kamp med toldmyndighederne. Det er virkelig svært at få tilsendt noget her til Bolivia, men det lykkes os nu.
Det er en stor velsignelse for missionsstederne i Bolivia at få denne container ned.

I containeren er der en masse forskellige ting, som skal bruges ud over det ganske land på vores institutioner. Der er bl.a køkken udstyr med ovn, røremaskine osv. til en skole ude i junglen oppe nordpå i Bolivia. Det er brugt udstyr fra USA, men det vil blive til stor gavn og hjælp i den daglige madlavning til de mange mennesker på denne skole.
Ud over det er der bl.a. også et flygel her til TV-stationen. Endelig har vi et ordentligt instrument her på stedet til vores optagelser og andagtsstunder. Indtil nu har vi lavet musikoptagelser med et billigt el-klaver i en hjemmebygget kasse, der lignede et klaver, og det lød egentlig ikke så godt. Det bliver nu skiftet ud med et flot stort flygel – dejligt.

bogerContainerens hovedindhold var bøger – en masse masse bøger. Det er ret dyrt at få trykt bøger her i Bolivia samtidig med, at kvaliteten ikke er særlig god. Det kan faktisk svare sig at trykke bøger i USA og sende dem hertil.
Vi har fået flere paller fulde af spanske bibler, samt en masse masse Ellen G. White bøger, børnebøger, sundhedsbøger m.m.
I skrivende stund er de i gang med at blive opdelt og distribueret. En del af biblerne og bøgerne bliver sendt ud til de forskellige missionsprojekter i Bolivia. De forskellige skoler og børnehjem laver missionsprojekter, hvor de besøger folk og giver dem gratis bibler, hvis de vil læse den.
Andre af bøgerne skal bruges til en missionstur i junglen, som nogen er ved at planlægge. Turen går ud på at sejle op af en flod ude i junglen til øde steder og stoppe undervejs i de små junglesamfund og dele Guds ord med dem og give dem bibeler og andre bøger.

Vi er meget taknemmelige for, at det endelig lykkes at få denne container ned, og vi beder for, at tingene i den må være til velsignelse for mange mennesker.

Traktoren
En af jungleskolerne oppe i nord har længe haft brugt for en traktor. I dagligdagen er de afhængige af donationer for at brødføde alle børnene på skolen. Derfor har de selv et stort område som landbrug og “køkkenhave”, så de på den måde får billig mad. Der ville en traktor kunne gøre en stor forskel for dem.
En dag for et par uger siden ringede en mand og sagde, at han gerne ville donere en traktor til dette sted. Lederen af stedet blev meget glad og overrasket over, at Gud havde påvirket en person til at give sådan en gave. Lidt tid efter sendte donoren dokumenterne for den traktor, han ville donere til stedet. Lederen af organisationen (David), så den traktor, som donoren ville købe, og blev overrasket.
Det var en splinter ny og ret god traktor. David så også på prisen. Han ringede straks til donoren. David snakkede med manden og takkede for donationen, men forklarede samtidig, at for det beløb, som den ene nye traktor kostede, kunne de sagtens få 2 brugte traktorer i stedet for, og lige nu havde vi også brug for en på mediecenteret her.
(Vi har længe haft bøvl med den lille traktor, vi har her på mediecenteren. Vi har et kæmpe stort område, som skal vedligeholdes, med træer, store græsarealer, en landingsbane, som skal jævnes og slåes osv. En traktor med frontlæsser og slåmaskine ville gøre en stor forskel her.)

Donoren svarede David, at han ikke kunne lide brugte ting, og han ville gerne give noget godt, som kunne bruges i mange år. Derfor ville han bare give en ny traktor til både jungleskolen OG mediecenteret. David blev lamslået, og det samme blev vi andre, da vi fik nyheden.

traktorNu er traktoren ankommet her, og den anden traktor er på vej til jungleskolen. Den vil hjælpe denne skole med mange mange ting til deres daglige behov.
Da den ankom her, blev der holdt en lille ceremoni, hvor vi dedikerede den til arbejdet i Guds værk og bad om Guds vejledning til at optimere arbejdet her.
Her på stedet har den allerede været til gavn. Der er blevet flyttet store og tunge ting, som ellers ville være besværlige at flytte. Vi har også fået slået græs på vores landingsbane, så den igen er klar – et arbejde der normalt tog 2 dage at gøre og har nu taget 3,5 timer i stedet. Vi fik både en frontlæsser og en slåmaskine med til traktoren samt penge til service det næste stykke tid – Gud er god.

Vi takker Gud for hans velsignelser, og at han påvirker mennesker til at støtte missionen med de ting, der er brug for.
Vi kan altid stole på, at Gud altid vil sørge for os og vores behov.