Marts – forår – vi lever endnu – status

Vi er nu kommet ind i marts, og det er forår i Danmark. Alt springer ud, temperaturen stiger, og der sker en masse. Men bare fordi der ikke er de store sæsonskifte her, betyder det ikke at ting står stille.
Her kommer en lille status på stort og småt, der er sket i vores liv her i Bolivia siden sidst…

For lidt tid siden ramte vi det skarpe hjørne med at være her et halv år. Det var en stor milepæl for os, da der fra nu af vil være kortere tid tilbage, end vi har brugt hernede. Selvom vi godt kan lide at være her og har mange ting at være taknemmelige for, tæller vi alligevel lidt ned til at komme hjem og se familie, venner og menigheden igen.

Det er nu lidt over en måned siden, at vi flyttede fra det hus vi boede i. Det var egentlig meningen, vi skulle passe huset, indtil vi rejste hjem. Vi er dog i den glædelige situation, at der er kommet så mange nye missionærer til stedet her den senere tid, så vi har svært ved at finde sovepladser til alle samtidig med at holde familier så private som muligt. Der kom en familie med børn fra USA hertil, og vi så hurtigt, at de havde mere brug for huset, end vi havde. Det har nu resulteret i, at vi er flyttet over i nabohuset, hvor lederen af stedet også bor. Der har vi fået et værelse og deler nu hus med David og Becky. David og hans kone rejser rigtig meget, og imens har vi huset for os selv. Vi takker Gud for denne løsning, som stadig giver os noget privatliv =)

Som sagt er der kommet rigtig mange mennesker her til stedet. Vi har også fået nogle venner tilbage, som vi sagde på gensyn til for nogle måneder siden. Det var godt. Samtidig betyder det, at der er kommet gang i en masse forskellige ting her på stedet.
Klinikken med tandlægen har fået medhjælpere, som gør et godt stykke arbejde der.
Vi har fået lydteknikker til stedet. Vi har også fået en musikant til at lave musik til forskellige ting, samt flere folk til at hjælpe med at bygge, vedligeholde og lave produktioner.

Vi har også for alvor fået gang i produktionerne igen. Vi har fået et par fra USA hertil, som begge har arbejdet med TV før. Det er en stor hjælp til at få styr på nogle ting, som os “amatører” ikke helt mestre.
Vi er i øjeblikket ved at producere en stor serie med en præst som gennemgår meget af det, som vi tror på som adventister. Der er både møder om selve Bibelens troværdighed, profetier, bibelens syn på døden, engle osv.
Hver dag optager vi også et bønneprogram. Folk fra det meste af Sydamerika sender bønneemner ind til os, som så bliver bedt for her og bedt for på TV og sendt. Dermed har seerne noget aktuelt at se. Vi får mange forespørgsler fra Venezuela, Peru, Argentina, Bolivia og Spanien m.m.

Sandy er med til at planlægge og klargøre disse programmer, mens jeg er med til optagelserne af dem.

Ud over det har jeg også lige siddet med websitet for den hollandske TV-station, som lige er kommet online.

I vores fritid går vi stadig til spanskundervisning under kyndig undervisning af Anita.
Det er godt at få noget grammatik på plads og noget motivation til at få snakketøjet i gang. Vi har undervisning 2 aftener om ugen og får lektier for hver gang, som skal laves. (Her er det ikke nemt at pjække eller komme uden at have lavet lektier =) ).

Onsdag og fredag er der regelmæssig andagtssamling, hvor vi synger og har bibelstudie sammen.
Vi har også haft et par bål aftener her på det sidste, som virkelig er et hit. Det virker helt spejderagtigt, men et bål og noget snobrødsdej kan samle folk her. Dog må vi danskere sjovt nok lærer dem at bage snobrød, da de fleste laver dem til kulstave, fordi de brænder dem af i bålet. – Det skal nok gå med lidt øvelse, men der bliver “hygget”.

Om søndagen er vi stadig i gang med at lave tilbygning til vores lille kirke. Det går langsomt men støt fremad. Lasse får lavet noget handymand arbejde, men helt sikkert nogle byggemetoder som vi ikke skal gøre brug af hjemme. =) Men det glæder os at børnene kan se frem til at have tag over hovedet til børnesabbatsskole og andre aktiviteter.

I skrivende stund har Anita og Simon besøg af Anitas forældre Birgit og Phillip. Det er bare SÅ hyggeligt at få dansk besøg. Lederen på stedet synes dog med et skævt smil på læben, at han er ved at bliver invaderet af danskere, da vi nu er 7 danskere her på stedet.

Vi føler os også som et lille barn, der venter på juleaften. Vi får nemlig besøg af Sabine om godt 2 uger, som kommer på ferietur herned. Det bliver så godt at få besøg og få muligheden for at rejse lidt rundt og set lidt af Bolivia.

Som du kan læse, er der mange ting, vi glæder os over. Vi oplever Guds velsignelser her men også prøvelser og udfordringer.
Vi er taknemmelige for muligheden her for at lære, men glæder os også til at komme hjem til mere vante omgivelser og til en kultur, som forstår os.

Tak, fordi du har lyst at følge med, og vi vil værdsætte dine bønner for projektet hernede.

Må Gud velsine dig!
Venlig hilsen Sandy og Lasse