Sommerskole i Bario Lindo

Klokken er 16 og vi har fri fra arbejde. Jeg går hjem og pakker tasken om, inden jeg skal til sommerskole.

På vores klinik i nabobyen, Barrio Lindo, er der nemlig sommerskole en hel uge for alle byens børn.
Det er 2. dag, og der forventes igen ca. 50 børn.

IMG_0824Foran klinikken sidder allerede 50 børn og venter på, at klokken kan blive 17, og vi kan gå i gang. Alle får en lille udklippet frugt klistret på deres t-shirt. Frugterne bliver brugt til holdinddeling senere. Så nogle børn er ananas, mens andre er vandmelon.
Vi starter ud alle sammen med bøn, og børnene tager dette som helt normalt.
Derefter er der lidt kristne børnesange om helligåndens frugter, som bliver sunget, mens nogle plancher bliver holdt oppe af forskellige børn med ånden frugter skrevet på.

Derefter er der en børnefortælling om en af åndens frugter. I dag er det om Moses og tålmodighed.
Der bliver også sat en tavle frem med streger på (som hangman), hvor børnene så skal stave åndens frugt for i dag og skrive bogstaverne på stregerne.

Efter det er der dukketeater og andre lege følger efter det.

IMG_0834

 

 

 

 

 

 

 

Herefter bliver børnene delt op i 3 grupper, alt efter hvilken frugt de er.
Der er så 3 stande, som holdene cirkulerer iblandt.

IMG_0839En stand er med frugtudskæring og spisning. Mange af disse børn får stort set aldrig frugt, selv om de lever i et land, der flyder med frugt. Vi ønsker at vise dem lidt om, at det er sundt, og de får lov at smage lidt forskelligt – børnene elsker det.

 

 

IMG_0844
En anden stand er engelskundervisning.
Her får de et lille “hæfte”, hvor de kan lære ugedagene og at sige “hej” på engelsk osv.

 

 

 

IMG_0848Den tredje og sidste stand denne dag handler om at lære højre og venstre. Børnene står på række, og en skal have bind for øjnene. De andre i gruppen skal så prøve at dirigere ham eller hende zik zak mellem nogle forhindringer ved hjælp af deres stemmer.
Alt i alt en aktivitet som børnene elsker, og som bringer meget ståhej.

 

Sådan går det hele ugen med forskellige aktiviteter for børnene. Vi er kun lidt med på sidelinjen, da vi har andre arbejdsopgaver, men vi kan stadig hjælpe lidt til.

Efter møderne om fredagen havde børnene lidt blandede følelser. De var super glade for arrangementet, men triste over at det skulle slutte her. “Kan vi ikke gøre det her hver dag?” kom spørgsmålene.

En lille dreng på 10 år blev interviewet og spurgt, om han var glad for at have været med hele ugen. Først sagde han, at det var okay at være med. Han blev spurgt, hvorfor han kom hele ugen, hvis det kun var “okay”. Han undskyldte sig med, at han kom for sin lillebrors skyld.
Til sidst indrømmede han dog, at det havde været meget godt, og at han elskede det! Hans forældre arbejdede så meget, at han skulle tage sig af sin lillebror hele dagen her i ferien. At han kunne tage ham med herned var en stor frihed for ham. Og han måtte jo indrømme, at han selv synes, det havde været mega sjovt at være sammen med de andre og havde givet ham frihed til at lege med børn på sin egen alder.

Efter ugen står vi tilbage og må bede for disse børn og deres familie, indtil vi får mulighed for at lave noget snart igen.
Vi holder dog stadig de regelmæssige møder hver onsdag, hvor mange af børnene de samme børn kommer og lærer om Gud.

Vi håber, at arbejdet med disse børn må være til velsignelse for mange og må være til Guds ære. Måske du vil bede for disse børn og deres familier?